Διατροφή

Ο χυμός κατά της υπέρτασης φτιάχνεται με 2 πράσινα λαχανικά

Photo by Alexander Mils from Pexels

Η υπέρταση που είναι επίσης γνωστή ως υψηλή αρτηριακή πίεση, προκαλείται συνήθως από διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο ζωής. Η έλλειψη σωματικής άσκησης και το junk food, είναι δύο αιτίες, που προκαλούν συχνά πολλές ασθένειες.

Μία από αυτές, είναι η υπέρταση που πλήττει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο.

Αυτή προκαλείται από ένα υψηλό επίπεδο αρτηριακής πίεσης, το οποίο στη συνέχεια οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας, ειδικά σε αυτά που σχετίζονται με την καρδιά.

Για την καταπολέμηση της είναι απαραίτητη η βελτίωση του τρόπου ζωής και της διατροφής. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ίνες και μέταλλα θεωρείται ιδανική. Μπορείτε να προσθέσετε πολλά είδη πλούσια σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας.

Όμως αν επιθυμείτε ένα δυνατό boost στον οργανισμό, μπορείτε να φτιάξετε έναν απόλυτα φυσικό χυμό, ο οποίος θα σας προσφέρει ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών σε ένα μόνο ποτήρι.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα για εσάς, είναι το γεγονός ότι χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και ότι μπορείτε να τον παρασκευάσετε σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι σέλινο και σπανάκι.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ο χυμός σπανάκι με ,σέλινο βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος και ταιριάζει με τη διατροφή κατά της υπέρτασης, που μπορεί να ακολουθεί κάποιος.

Σπανάκι:

Το σπανάκι δεν είναι μόνο μια πλούσια πηγή ινών και καλίου, αλλά είναι επίσης μια πλούσια πηγή λουτεΐνης που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν. Έτσι μειώνεται το επίπεδο αρτηριακής πίεσης. Περιέχει επίσης καλή ποσότητα μαγνησίου που είναι ευεργετική για τη διατήρηση αυτού του επιπέδου.

Σέλινο:

Το σέλινο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βοηθά επίσης στη διατήρηση του βάρους. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται 3-n-βουτυλοφθαλίδιο, η οποία περιορίζει τις διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης και επίσης μειώνει την κακή χοληστερόλη στο σώμα.

Συνταγή για χυμό:

Συστατικά :

Χυμός ασβέστη, σπανάκι, σέλινο, αγγούρι και νερό.

Μέθοδος:

Πλύνετε το σπανάκι και βράστε το μέχρι να μαγειρευτεί. Στη συνέχεια, πάρτε δύο έως τρία κλωνάρια σέλινο και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Μόλις βράσει το σπανάκι, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το αποχυμωτή μαζί με το σέλινο. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό ασβέστη ή χυμό λεμόνι ή μερικούς κύβους αγγουριού για να εξουδετερώσετε την έντονη γεύση από το σέλινο και το σπανάκι. Αποφύγετε το αλάτι, προσθέστε νερό στα συστατικά και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το χυμό στο ποτήρι και καταναλώστε το αμέσως. Πίνετε τακτικά για να παρατηρήσετε τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση