Με χαμηλά επίπεδα καφεΐνης, υψηλά επίπεδα πολυφαινολών και ζεστή γεύση, το τσάι αποτελεί ένα ιδανικό ρόφημα για τις εγκύους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και γεύσεις που χρησιμεύουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των αντιοξειδωτικών, αντι-ναυτικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων τους.
Τα τσάι από βότανα διαφέρουν από τις μη φυτικές ποικιλίες καθώς προέρχονται από ρίζες, λουλούδια, μούρα και άλλες πηγές χωρίς καφεΐνη, όπως εξηγείται από την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης. Δεδομένου ότι η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο των βρεφών, καλό είναι να την αποφύγετε σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ανάλογα με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, μπορείτε να προσθέσετε τσάι rooibos στη ρουτίνα σας διότι περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και καθόλου καφεΐνη.
Το τσάι όμως που συστήνεται από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια αυτής της κύησης, είναι το φύλλο βατόμουρου. Λέγεται ότι μειώνει τους πόνους του τοκετού, καθώς τονώνει τον μυ της μήτρας, καθιστώντας το όργανο ισχυρότερο όταν έρθει η στιγμή της γέννας.
Βρείτε ένα βότανο που είναι κατάλληλο για εσάς
Τα αφεψήματα από βότανα, είναι όλα ευεργετικά, όμως το κάθε ένα από αυτά, προσφέρει διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες στον οργανισμό.
Για παράδειγμα, εάν πάσχετε από δυσπεψία ή ναυτία, το τσάι μέντας μπορεί να φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων. Η αντικατάσταση της μέντας με τσάι τζίντζερ είναι επίσης μια καλή επιλογή, ανάλογα με το ποια γεύση λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Και τα δύο αυτά βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της πρωινής αδιαθεσίας.
Καθώς το άγχος, η αϋπνία και άλλα ζητήματα μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να τα μετριάσετε πίνοντας τσάι από βάλσαμο λεμονιού. Επιπλέον, το τσάι τσουκνίδας μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πρωινό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς, είναι μια υπέροχη πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, των βιταμινών A, C και K και του καλίου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το τσάι που καταναλώνετε, προέρχεται από φύλλα και όχι από ρίζα τσουκνίδας και αποφύγετε το σε μεγάλες ποσότητες κατά το πρώτο τρίμηνο.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας όταν ξεκινάτε κάτι νέο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές σε κάθε ένα από τα τρίμηνά σας.
Διαβάστε επίσης:
Εγκυμοσύνη: Τα οικειακά προϊόντα που είναι τοξικά για το έμβρυο
4 πόνοι στην εγκυμοσύνη που καλό είναι να μην αγνοούνται
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση