Οι καρδιακές παθήσεις επηρεάζουν άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων και αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν περίπου 17,9 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.
Επίσης μία αυθαίρετη άποψη, είναι ότι τα προβλήματα με την καρδιά, αφορούν τον ανδρικό πληθυσμό, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς οι καρδιακές παθήσεις είναι συχνές και στις γυναίκες.
Σύμφωνα με τη «MayoClinic», μερικά από τα βασικά συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής, είναι ο πόνος στο στήθος και η πίεση ή η δυσφορία. Ορισμένες από τις πιο κοινές που τις επηρεάζουν, είναι η στεφανιαία νόσος, η περιφερική αρτηριακή νόσος, αρρυθμία και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.
Παρόλα αυτά, μπορείτε ακόμα να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, ακολουθώντας έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:
Σωματική άσκηση
Είτε είστε νοικοκυρά ή εργαζόμενη γυναίκα, είναι σημαντικό να ασκείστε τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα για να διατηρείστε σε φόρμα. Η καθιστική ζωή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας. Εάν δεν έχετε το χρόνο, θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 15 λεπτά ασκήσεις με διατάσεις.
Υγιεινή διατροφή
Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, όμως η υγιεινή διατροφή μπορεί πραγματικά να σας προστατεύσει από παθήσεις και να σας βοηθήσει να διατηρείτε σε καλή κατάσταση την υγεία σας.
Προσπαθήστε να ενσωματώσετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά για να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη.
Ελέγξτε το βάρος σας
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, είναι αυξημένος για τα υπέρβαρα και τα παχύσαρκα άτομα. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Περιορίστε την πρόσληψη ανθυγιεινών λιπαρών
Ένα από τα περισσότερα πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ συμπεριλαμβάνετε μια υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα σας, είναι να περιορίσετε την πρόσληψη κορεσμένων και trans-λιπαρών. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας υπό έλεγχο και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Επιλέξτε πηγές πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, η προσθήκη μιας πηγής πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά στη διατροφή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας υπό έλεγχο. Τα άπαχα κρέατα, τα όσπρια, η σόγια, τα προϊόντα σόγιας, τα ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί, είναι μερικές καλές πηγές πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά.
Μειώστε το νάτριο στη διατροφή σας
Η υψηλή πρόσληψη νατρίου, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και να συμβάλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Η μείωση του στη διατροφή σας, είναι σημαντική για να αποφύγετε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτές.
Διαβάστε επίσης:
Οι βασικές αρχές της «πράσινης» διατροφής
Πόσο σίγουρο είναι ότι τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην απώλεια κιλών
Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση