Πολλοί θεωρούν ότι τρώγοντας μία σαλάτα, κάνουν μία υγιεινή επιλογή στη διατροφή, που θα τους βοηθήσει να χάσουν βάρος. Η άποψη αυτή δεν είναι απόλυτα ορθή στη γενική της έννοια και αυτό γιατί ακόμα και αν η βάση της αποτελείται από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα υπόλοιπα συστατικά της μπορεί να είναι τέτοια, που να την κάνουν να ανταγωνίζεται σε λιπαρά ακόμα και ένα burger.
Eπομένως, σημασία δεν έχει να καταναλώνετε οποιαδήποτε σαλάτα, σε περίπτωση που στοχεύετε σε απώλεια κιλών, αλλά να φτιάχνετε ένα πιάτο που να διατηρείται όσο πιο χαμηλά γίνεται σε θερμίδες, αλλά και να σας χορταίνει παράλληλα.
Για να το πετύχετε αυτό, καλό είναι να συμπεριλάβετε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, που μπορούν να φέρουν τον κορεσμό για αρκετή ώρα, να σας προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά αλλά και να μην τινάξουν στα ύψη τις θερμίδες που θα καταναλώσετε.
Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:
Τα σιτάρια σας κρατούν χορτάτους
Υπάρχουν αρκετές συνταγές για σαλάτες, στις οποίες μέσα στην πρασινάδα προσθέτετε σιτηρά όπως το, farro ή η quinoa ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή η λύση είναι αρκετά καλή, σε περίπτωση που επιθυμείτε να νιώσετε μεγαλύτερο κορεσμό. Προσθέτοντας ένα φλιτζάνι, quinoa, farro ή ακόμα και καστανό ρύζι στη σαλάτα σας θα χαρίσει στον οργανισμό σας αρκετές φυτικές ίνες και θα σας κρατήσει χορτάτους για πολύ περισσότερο χρόνο.
Το κρέας έχει σημασία
Αν προσθέσετε λίγη πρωτεΐνη τότε θα διαπιστώσετε, ότι θα αργήσετε αρκετά να πεινάσετε μέχρι το επόμενο σας γεύμα. Το κρέας, όπως το ψητό κοτόπουλο, ή η μπριζόλα, ή ο τόνος είναι μερικά από τα συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές μη ζωικής προέλευσης, όπως ψητό tofu, seitan, σόγια, φασόλια και όσπρια. Τέλος μην ξεχνάτε τα αυγά, διότι ταιριάζουν απόλυτα σε ένα κρύο πιάτο και παρέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης.
Το λίπος είναι σχεδόν απαραίτητο
Πλέον σε ένα διατροφικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνονται και τα υγιή λιπαρά. Για παράδειγμα, τα αβοκάντο, το τυρί, οι ξηροί καρποί, οι ελιές και (για άλλη μια φορά) το κρέας και τα αυγά, όχι μόνο προσφέρουν ενέργεια, αλλά κάνουν τη γεύση της σαλάτας σας καλύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να την τρώτε καθημερινά. Επιπλέον μπορείτε να μαρινάρετε ορισμένα άλλα τρόφιμα σε λίγο ελαιόλαδο σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιεί τίποτα από τα παραπάνω: Στην κορυφή της σαλάτας, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο ή μαρινάρετε για παράδειγμα τα μανιτάρια σε αυτό όταν τα μαγειρεύετε στο τηγάνι. Στη συνέχεια σερβίρετε τα σε ένα μπολ με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως η ρόκα και το μαρούλι και ραντίστε με λίγο μπαλσάμικο ξύδι.
Διαβάστε επίσης:
Η συνταγή της πιο υγιεινής γρανίτας φτιάχνεται με δύο συστατικά
4 ροφήματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους
Πώς να τρώτε μεγάλες μερίδες και να συνεχίσετε να χάνετε βάρος
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση