Ο χειμώνας πλησιάζει και η απειλή του κορονοϊού παραμένει ακόμα η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία. Γι’ αυτό και το κυριότερο μέλημα μας, πρέπει να είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ώστε να μπορεί να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε παθογόνο μικροοργανισμό, προσπαθήσει να το προσβάλει.
Η διατροφή, μπορει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, καθώς υπάρχουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της.
Εκτός του ότι ενισχυει την υγεία της επιδερμίδας κάνοντας την πιο λαμπερή και λεία, βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα και συγχρόνως δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το κατάλληλο είδος τροφών που είναι πλούσια σε βιταμίνη c και είναι καλό να καταναλώνονται ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Η ανοσία έχει την τάση να εξασθενεί καθώς αρχίζουμε να πλησιάζουμε το χειμώνα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και του ξηρού αέρα. Το σώμα έχει μεγαλύτερη ανάγκη να αποκαταστήσει τη χαμενη ενέργεια και να αποκτήσει ανοσία για την καταπολέμηση ασθενειών και ιών.
Δείτε παρακάτω, τα 5 τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη c κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια συγκαταλέγονται μεταξύ των εσπεριδοειδών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Το μεγαλύτερο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών, αποτελούνται από βιταμίνης C.
Γκουάβα
Το γκουάβα είναι ένας χειμερινός καρπός που είναι πλούσιος σε βιταμίνη c και θρεπτικά συστατικά. Ένα γκουάβα έχει πολυ υψηλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία δεν προστατεύει απλά το ανοσοποιητικό, αλλά και δρα στην πρόληψη κατά του διαβήτη.
Μπρόκολο
Ένα άλλο εποχιακό λαχανικό, το μπρόκολο, είναι ένας καλός υδατάνθρακας και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Επομένως, καλό είναι να ενισχύσετε την ανοσία του οργανισμοπού εντάσσοντας το στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα.
Ακτινίδια
Αυτό το εποχιακό φρούτο, είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της ανοσίας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επομένως καλό είναι να το καταναλώνετε αρκετά συχνά.
Παπάγια
Η παπάγια, είναι ιδανική για την ενίσχυση της ανοσίας. Επίσης βοηθά στην πέψη. Αυτό το φρούτο είναι γεμάτο με βιταμίνη C, ενώ περιέχει εξίσου μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικών.
Διαβάστε επίσης:
5 «φάρμακα» με βασιλικό που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα
Καρύδια Vs Πεκάν: Ποια είναι η διαφορά τους;
Η κανέλα προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση