Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού. Λίγοι όμως μπορούν να το απολαύσουν χωρίς ενοχές. Όσοι ακολουθούν μία διατροφή για απώλεια βάρους, περιορίζονται τις 0% εκδοχές του και πάντα χωρίς την περιεκτικότητα ζάχαρης.
Υπάρχει όμως μία συνταγή, πολύ πιο υγιεινή, χωρίς πολλά λιπαρά και θερμίδες, που μπορούν να δοκιμάσουν και όσοι είναι vegan. H γεύση του θα σας ικανοποιήσει αρκετά αλλά και θα περιορίσει την επιθυμία σας για ζάχαρη.
Χρειάζεστε μόνο τέσσερα συστατικά: κατεψυγμένη μπανάνα, κατεψυγμένες φράουλες, κατεψυγμένα σμέουρα, και λίγο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη. Προαιρετικά μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλα κατεψυγμένα φρούτα επιθυμείτε, ξηρούς καρπούς, τριμμένη καρύδα, granola ή σοκολάτα.
μια μερίδα προσφέρει πάνω από επτά γραμμάρια ινών και πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης.
Για να έχει πιο κρεμώδη υφή, αφήστε το να ξεπαγώσει για 30 λεπτά.
Συστατικά:
3/4 έως 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2 κατεψυγμένες μπανάνες
1 1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένες φράουλες
1/4 φλιτζάνι κατεψυγμένα σμέουρα
Εκτέλεση:
Σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας προσθέστε τα τρία τέταρτα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου και έπειτα τα κατεψυγμένα φρούτα.
Ανακατέψτε για αρκετά λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το άλλο τέταρτο φλιτζάνι αν το γάλα αν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο.
Σερβίρετε με τις αγαπημένες γαρνιτούρες και απολαύστε!
Διαβάστε επίσης:
Η συνταγή της πιο υγιεινής γρανίτας φτιάχνεται με δύο συστατικά
6+1 λόγοι που οι μπανάνες είναι απαραίτητες στη διατροφή μας
Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση