Ψυχολογία

5 σημάδια που δείχνουν ότι ένας εργαζόμενος από απόσταση είναι έτοιμος να παραιτηθεί

Όταν οι εργαζόμενοι εργάζονται σε ένα γραφείο, μπορεί να είναι ευκολότερο να εντοπίσετε κάποιον που μπορεί να σκέφτεται να παραιτηθεί. Οι τηλεφωνικές κλήσεις που λαμβάνονται έξω, τα αιτήματα για πρόσθετα χρονικά όρια και μια ανεξάρτητη στάση θα μπορούσαν να είναι δείκτες που κάνουν συνεντεύξεις αλλού. Όταν όλοι είναι απομακρυσμένοι, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Ωστόσο μια έρευνα από το meQuilibrium έδειξε ότι η παραίτηση μπορεί να έχει δύο μορφές: σωματική ή ψυχολογική.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι, το 60%, δεν έχουν πρόθεση να παραιτηθούν. Αλλά το 7% είναι επικίνδυνα κοντά στο εγκαταλείψουν τη θέση τους.

Δείτε ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που το μαρτυρούν:

Απόσταση

Οι εργαζόμενοι που είναι πιθανό να παραιτηθούν απουσιάζουν από τη δουλειά τους περισσότερο από το διπλάσιο του χρόνου εκείνων που δεν είχαν τέτοια πρόθεση.

Παρουσιάζουν εξασθένηση της παραγωγικότητας, της δέσμευσης και της απόδοσης, εκδηλώνοντας συναισθήματα όπως άγχος, απογοήτευση και θλίψη.

Είναι λιγότερο θετικοί στις προοπτικές τους και δείχνουν όλα τα σημάδια της κλινικής κατάθλιψης και των κλινικών επιπέδων άγχους. Το άγχος και το στρες τους συχνά εκδηλώνονται ως αναβλητικότητα, αϋπνία και συνεχής ανάγκη για επιβεβαίωση.

Συμπεριφορά

Πολλοί εργαζόμενοι είτε για προσωπικούς λόγους, είτε εξαιτίας κακομεταχείρισης στη δουλειά τους, ακόμα και εν μέσω πανδημίας μπορεί να πάρουν την απόφαση να παραιτηθούν.

Την εποχή που οι περισσότεροι εργαζόντουσαν στα γραφεία, ήταν πιο εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι κάποιος είναι ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Στην περίπτωση της τηλεργασίας, πάλι υπάρχουν σημάδια, όμως είναι λίγο διαφορετικά: μπορεί να περιλαμβάνουν, την απενεργοποίηση της κάμερας κατά τη διάρκεια τηλεσυσκέψεων, την εκδήλωση λιγότερου ενθουσιασμού για τη δουλειά, την απομάκρυνση από το αφεντικό και τους συναδέλφους, αλλά και μειωμένη παραγωγικότητα.

Ανταπόκριση

Οι συμπεριφορά ενός εργαζόμενου που ετοιμάζεται να παραιτηθεί, δεν είναι πάντα αρνητική. Ειδικά αν το άτομο αυτό συνήθιζε να παραπονιέται και ξαφνικά σταμάτησε να το κάνει.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη και δημοσιεύθηκε από τους μελετητές της Ακαδημίας Διοίκησης Heejung Byun του Πανεπιστημίου Purdue του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, διαπίστωσαν ότι το πόσο γρήγορα ένας υπάλληλος ανταποκρίνεται ή δεν ανταποκρίνεται στην εργασία του, μπορεί να συσχετιστεί με την πιθανότητα παραίτησης.

Διαδίκτυο

Η διαδικτυακή δραστηριότητα είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς δείκτες που φανερώνουν οτι ένας υπάλληλος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη δουλειά του.

Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να συνδεθεί σε χρόνο εκτός ωραρίου, για να μεταφέρει αρχεία σε μια προσωπική cloud ή συσκευή αποθήκευσης.

Νέα δραστηριότητα LinkedIn

Εάν δεν είστε βέβαιοι για κάποια από τις προηγούμενες συμπεριφορές, ένας καλός τρόπος για να επιβεβαιώσετε αυτές τις υποψίες, είναι να ελέγξετε το προφίλ LinkedIn του υπαλλήλου.

Εάν παρατηρήσετε μια αστραπιαία δραστηριότητα στο LinkedIn φαινομενικά από το πουθενά, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τονίζουν το προφίλ τους για αναζήτηση εργασίας.

Για παράδειγμα, εάν επεξεργαστούν τον τίτλο τους ή προσαρμόσουν τον κλάδο τους σε κάτι διαφορετικό από την τρέχουσα δουλειά τους, είναι ένα σημάδι ότι προσπαθούν να μεταπηδήσουν σε μια νέα εργασία.

Τι μπορούν να κάνουν οι εργοδότες γι’ αυτό:

Εάν ένας υπάλληλος δείξει αυτά τα σημάδια, ίσως και να είναι πολύ αργά. Το πιο σημαντικό βήμα είναι η επανένταξη των υπαλλήλων για να μειωθούν οι πιθανότητες να παραιτηθούν ορισμένοι από αυτοί.

Καλό θα ήταν οι εργοδότες να κάνουν συχνά «chek-in» με τους εργαζόμενους για να βεβαιωθούν ότι αισθάνονται καλά με τη δουλειά τους.

Διαβάστε επίσης:

Τα 3 κριτήρια με τα οποία οι γυναίκες θα αξιολογούν τους εργοδότες τους το 2021

Η μετριοπάθεια δεν οδηγεί πάντα σε επαγγελματική επιτυχία – Πώς να προωθήσετε τον εαυτό σας

Οι 8 τύποι συναισθηματικής νοημοσύνης-Ανακαλύψτε αυτόν που έχετε τη μεγαλύτερη έφεση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση