Η περίοδος αυτή, είναι μεταβατική και όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, γνωρίζοντας πάλι πως ό,τι θεωρούμε τώρα δεδομένο, μπορεί να ανατραπεί μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο. Mέσα σε όλα αυτά, έχουμε παράλληλα να διαχειριστούμε τα επαγγελματικά μας όπως και τα προσωπικά μας, τα οποία είναι πολύ πιθανό να είναι γεμάτα εντάξεις, μετά από τους μήνες απομόνωσης στο σπίτι.
Η κατάσταση αυτή, είναι λογικό να δημιουργεί μία γενική αίσθηση δυσαρέσκειας και σύγχυσης σε πολλούς, με αποτέλεσμα να προκαλεί θυμό και απογοήτευση.
Ωστόσο, αν τροφοδοτούμε καθημερινά αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να γίνουν τόσο ισχυρά που να μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Οι ψυχολόγοι σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστούν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον θυμό και τις υποκείμενες αιτίες του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές:
Ακολουθούν πέντε στρατηγικές για να ξεκινήσετε:
1. Ηρεμήστε το σώμα και το μυαλό με αναπνοή
Οι απλές ρουτίνες αναπνοής, μπορούν να βοηθήσουν να χαλαρώσουν το σώμα και να ηρεμήσουν το μυαλό. Για να ξεκινήσετε, πάρτε μια αναπνοή και κάντε την εκπνοή μεγαλύτερη από την εισπνοή. Αυτό θα εμπλακεί στον καταπραϋντικό παρασυμπαθητικό κλάδο του νευρικού συστήματος , το οποίο θα επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό.
Πάρτε μερικές ακόμη αναπνοές με αυτόν τον τρόπο και θα παρατηρήσετε μια άμεση διαφορά. Μόλις ηρεμήσετε το σώμα σας με την αναπνοή, θυμηθείτε μια στιγμή που συνεχίζατε όταν ήταν δύσκολη. Αφήστε το να σας υπενθυμίσει ότι έχετε περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Άρα μπορείτε να ξεπεράσετε και αυτό.
2. Λάβετε τις κατάλληλες ενέργειες
Τώρα είναι ένας σημαντικός χρόνος για να ξεκαθαρίσετε τις προτεραιότητές σας και να αποφασίσετε μόνοι σας πώς διαχειριστείτε τα επαγγελματικά σας ή τα προσωπικά σας. Η δράση μειώνει το άγχος και ανακουφίζει την απογοήτευση, μειώνοντας έτσι και τον θυμό. Επομένως καλό θα ήταν να μην αφήσετε εκκρεμότητες, σε καμία πτυχή της ζωής σας.
3. Αφήστε τον εαυτό σας να νοιάζεται
Παρά το γεγονός ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις αποστάσεις, δεν μας απαγορεύει κανείς να συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε για τους άλλους. Το να επιτρέπουμε τους εαυτούς μας να αισθάνονται την πραγματική φροντίδα από τα αγαπημένα πρόσωπα, προκαλεί αυξημένη δραστηριότητα οξυτοκίνης στον εγκέφαλο, η οποία ηρεμεί την αμυγδαλή, καταπραΰνοντας έτσι το άγχος και μειώνοντας τον θυμό.
5. Σκεφτείτε με καλοσύνη και αγάπη
Μέσα σε όλη την αβεβαιότητα και τη θλίψη, όλα τα προβλήματα και τα πλάνα που δεν εξελίχθηκαν όπως πολλοί θα περιμέναμε, υπάρχει επίσης καλοσύνη, αξιοπρέπεια και αντοχή. Αυτή τη στιγμή, παράλληλα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αρκετά θετικά πράγματα που συμβαίνουν πέρα από τα αρνητικά. Είναι μία ευκαιρία, να προσπαθήσετε να κάνετε πιο αισιόδοξες σκέψεις και να μην επικεντρώνεστε σε καταστάσεις και γεγονότα, που σας έφεραν στα άκρα. Μέσα σας, υπάρχει η προσπάθεια, το θάρρος, οι δυνατότητές σας και η αγάπη που μπορείτε να αναπτύξετε, σε όλες τις μορφές της.