ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να κάνετε πιο ευχάριστα τα βαρετά κομμάτια της εργασίας σας

Ανεξάρτητα από το πόσο νόημα έχει ή επιβραβεύεται η δουλειά σας, κάθε εργασία έχει τα βαρετά μέρη της. Εάν αυτά τα «μελανά» κομμάτια σας αποθαρρύνουν και καθιστούν δύσκολο το πρωί το πρωινό ξύπνημα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε τη σκέψη σας σχετικά με όλα τα σημεία της εργασίας που μισείτε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε αυτά τα στοιχεία ως μέρος μιας μεγαλύτερης αποστολής. Πολλές έρευνες υποδηλώνουν ότι όταν βλέπετε την εργασία σας ως επάγγελμα ή κλήση, τότε αισθάνεστε καλύτερα για την επαγγελματική σας ζωή γενικά. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε τρόπους με τους οποίους η εργασία σας συνδέεται με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους η εργασία μπορεί να γίνει πιο υποφερτή και ευχάριστη. Μόλις καταφέρετε να κάνετε αυτήν τη σύνδεση, ακόμη και τα πιο βαρετά μέρη της εργασίας σας θα έχουν κάποιο νόημα. Ένας άλλος τρόπος για να ξεπεράσετε τα σημεία όπου σας δυσκολεύουν, ή δεν σας ικανοποιούν επειδή θεωρείτε ότι μοιάζουν με αγγαρείες ή δεν ανήκουν στο δικό σας πεδίο αρμοδιοτήτων, είναι να δημιουργήσετε ένα είδος μιας κατάστασης ροής όταν εκτελείτε βαρετές εργασίες, οι οποίες είναι συχνά οι επαναλαμβανόμενες και οι τυπικές και όχι οι δημιουργικές.

Οι κοινές εργασίες ρουτίνας, κάνουν τον εγκέφαλό σας να αισθάνεται ότι ο χρόνος κυλάει πολύ πιο αργά απ’ ό,τι στην πραγματικότητα, αλλά αγγίζοντας βαθύτερα τους γνωστικούς πόρους σας και αυξάνοντας το ρυθμό απόδοσης σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα, χώρος να ελέγχετε κάθε τρεις και λίγο το ρολόι του υπολογιστή σας.

Το τρίτο και τελευταίο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μετατρέψετε τις βαρετές σας εργασίες σε πιο ανεκτές, είναι να δώσετε στον εαυτό σας μια μικρή ανταμοιβή, κάθε φορά που τις διεκπεραιώνετε. Η τακτική αυτή θα βοηθήσει σημαντικά την ψυχολογία σας. Βρείτε κάτι που θέλετε να κάνετε (ή φάτε) και αποθηκεύστε το όταν ολοκληρώσετε αυτού του είδους την εργασία.

Φυσικά, υπάρχει πάντα κίνδυνος αν δεν υπάρχει το στοιχείο της ανταμοιβής, να χαθεί και πάλι το ενδιαφέρον σε αυτό το κομμάτι της εργασίας. Βάλτε μόνοι σας στόχους να βελτιώνετε κάθε φορά το χρόνο σας για να έχετε παραπάνω κίνητρα να βάλετε όσο πιο εύκολα και ήρεμα εις πέρας οτιδήποτε σας προκαλεί δυσαρέσκεια στην εκτέλεση των καθημερινών σας καθηκόντων.

 

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ: Από την αλλοίωση του εγκεφάλου στη μεταβολή ολόκληρης της προσωπικότητας

Τι σχέση έχει η προσωπικότητα με την εντύπωση που έχουμε για την εικόνα μας;

Μην αποχωρήσετε από μία συνέντευξη αν δεν κάνετε πρώτα 4 βασικές ερωτήσεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση