Ψυχολογία

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση

Photo by Kaboompics .com from Pexels

Ο νέος χρόνος στάθηκε αφορμή για πολλούς να πάρουν την απόφαση να κάνουν μια στροφή στην καριέρα τους ξεκινώντας τη δική τους επιχείρηση. Αυτός είναι ένας πολλά υποσχόμενος στόχος, όμως στην πορεία δεν είναι λίγοι αυτοί που αποτυγχάνουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο πιθανό είναι ότι κάνουν τα παρακάτω 5 λάθη:

1. Έλλειψη δέσμευσης στο όνειρό σας

Αν ξεκινάτε με αποκλειστικό στόχο να κερδίσετε χρήματα, χωρίς να έχετε ένα όραμα γι αυτο που θέλετε να πετύχετε, τότε είναι πολύ πιθανό να μη δεσμευτείτε στον στόχο σας. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε 100% αφοσιωμένοι στο όνειρό σας, μόνο τότε θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να ξεπεράσετε τα σκαμπανεβάσματα που συμβαίνουν στην αρχή κάθε επιχείρησης.

2. Επιχειρηματικό μοντέλο

Το επιχειρηματικό σχέδιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Θυμηθείτε το πρώτο πράγμα είναι το επιχειρηματικό μοντέλο, δηλαδή την ιδέα και μετά το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

3. Προϊόν ή υπηρεσία έναντι πωλήσεων

Η εστίαση στο προϊόν ή την υπηρεσία αντί να εστιάζεται στις πωλήσεις, είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη. Σχεδόν όλοι ξεκινούν την επιχείρησή τους ως χειριστές και όχι ως πωλητές, δηλαδή αρχίζουν να εστιάζουν στο προϊόν και την υπηρεσία τους.

Μερικές φορές όταν το μεταφέρουν στην αγορά, διαπιστώνουν ότι η αγορά δεν θέλει αυτό που προσφέρουν. Τότε πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τη νοοτροπία της αγοράς, να ξοδέψουν χρήματα προσπαθώντας να αλλάξουν τη νοοτροπία της αγοράς και να καταλήξουν να καταστρέφουν την εταιρεία τους.

Επικεντρωθείτε στις πωλήσεις! Πρώτα ερευνήστε τι θέλει η αγορά και, στη συνέχεια, δημιουργήστε την ή αποκτήστε το μέσω του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

4. Διαχείριση χρημάτων

Τα οικονομικά των επιχειρήσεων είναι μια αντανάκλαση των προσωπικών οικονομικών ενός επιχειρηματία.

Η κύρια πρόκληση των νεοσύστατων επιχειρήσεων ονομάζεται ταμειακή ροή, παρόλα αυτά, πολλοί επιχειρηματίες ξοδεύουν όλα τα χρήματα και τις περισσότερες φορές το εφαρμόζουν στον τρόπο ζωής τους αντί να τα επανεπενδύσουν για να δημιουργήσουν περισσότερες ταμειακές ροές.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές της και σε σύντομο χρονικό διάστημα καταρρέει.

Η εκμάθηση του χειρισμού χρημάτων σε μεγάλες ποσότητες, είναι το κλειδί για το μέλλον κάθε επιχειρηματία.

5. Ταχεία υλοποίηση

Όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση, χρειάζεστε χρόνο για να αναπτύξετε τη φιλοσοφία της και για την εφαρμόσετε. Στην αρχή είναι καλό να διευκρινίσετε τις ιδέες και στη συνέχεια, είναι σημαντικό να τις εφαρμόσετε και να τις κάνετε πραγματικότητα.
Το πρόβλημα για πολλούς επιχειρηματίες είναι ότι δεν αφήνουν ποτέ το πρώτο μέρος και το αλλοιώνουν, αλλάζοντας ιδέες που δεν θα μπορέσουν ποτέ να υλοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης:

9 βήματα για να επιλέξετε το κατάλληλο όνομα της επιχείρησης σας

Πώς η τηλεργασία θα αλλάξει τον κόσμο μέχρι το 2030

3 tips για να διαχειρίζεστε καλύτερα το χρόνο κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση