O κορονοϊος παραμένει η ισχυρότερη απειλή για την υγεία, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις καθημερινές μας συνήθειες. Εκτός από τον τακτικό αερισμό του σπιτιού και τη συχνή απολύμανση των επιφανειών που χρησιμοποιούμε καθημερινά, καλό θα ήταν να εστιάσουμε και στο κινητό μας τηλέφωνο, καθώς είναι το αντικείμενο που χρησιμοποιούμε περισσότερο.
Οι οθόνες αφής αυξάνουν την ικανότητα των μικροβίων να εξαπλώνονται παντού αλλού, οδηγώντας σε λοιμώξεις. Αυτό το καθιστά αυτόματα ένα μέσο μετάδοσης του κορονοϊού.
Ευτυχώς, ο καθαρισμός του τηλεφώνου σας είναι εύκολος και μόλις καταλάβετε πώς καθαρίζεται σωστά, θα μπορείτε να το απολυμαίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Το «Pure Wow» συμβουλεύει, πρώτα απ ‘όλα, να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι απενεργοποιημένο και αποσυνδεδεμένο πριν το καθαρίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί μικροϊνών, απολυμαντικά μαντηλάκια ή άλλα μαντηλάκια που περιέχουν 70 τοις εκατό ισοπροπυλική αλκοόλη.
Ωστόσο, τα καθαριστικά λευκαντικού και οικιακής χρήσης δεν έχουν καμία σχέση. Ομοίως, μην προσπαθήσετε να πλύνετε το τηλέφωνό σας, γιατί κάτι τέτοιο σίγουρα θα το καταστρέψει.
Αντιθέτως, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καμία υγρασία στις σχισμές και σκουπίστε απαλά με το πανάκι την οθόνη σας. Η θήκη και τα κουμπιά χρειάζονται επίσης προσοχή, οπότε μην τα ξεχάσετε. Ουσιαστικά, βεβαιωθείτε ότι κάθε σπιθαμή του σκουπίζεται καλά.
Εάν ανησυχείτε πραγματικά, το απολυμαντικό UV smartphone θα μπορούσε να είναι το καλύτερο για τη συσκευή σας, αν και είναι λίγο πιο ακριβό από τα υπόλοιπα που αναφέρονται πιο πάνω.
Μια μελέτη από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Dscout αναφέρει ότι ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το τηλέφωνό του περίπου 2.617 φορές κάθε μέρα, οπότε ο καθαρισμός του μία μόνο φορά την εβδομάδα δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικός.
Όπως συμβουλεύει άρθρο του Health , όταν πρόκειται για smartphone, «Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί του και βρίσκονται αρκετό χρόνο κοντά στο πρόσωπο και το στόμα μας».
Έτσι, ακόμα και αν δεν υπήρχε η απειλή του κορονοϊού, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τη συσκευή σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Επίσης προσπαθήστε να μην τη δίνετε σε τρίτους και μην την πάρετε ποτέ στο μπάνιο. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας όσο πιο συχνά γίνεται.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Όσοι έχουν ομάδα αίματος 0, έχουν μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν
Κορονοϊός: Με αισιοδοξία η πρώτη μέρα παράτασης του lockdown – Η έκκληση των επιστημόνων
Τεστ στο σπίτι: Η FDA ενέκρινε το πρώτο διαγνωστικό τεστ αυτοελέγχου για τον κορονοϊό